Od 1. do 3. marca so Mladi Odrasli za Kristusa imeli v Vrbju pri Žalcu duhovni vikend z naslovom Ljubim s čistim srcem. Program na vikendu je bil namenjen študentom in mladim v poklicih s poudarkom na prijateljstvu, ljubezni, spolnosti, moškosti, in ženskosti skozi Božje oči.

Nekaj odmevov:

Odločal sem se za duhovne vaje, na katere bi lahko šel v postnem času. Ko sem videl objavo za duhovne vaje Ljubiti s čistim srcem me je naslov v hipu pritegnil. Sicer se mi je že dozdevalo kaj bo tema teh duhovnih vaj, saj sem tudi sam imel težave na področju spolnosti. Najbolj so me na vikendu navdušili voditelji od prvega do zadnjega skupaj z bratom Jarom, predvsem pa njihova iskrenost in pripravljenost za debato o ranah, ki jih v današnjem svetu povzroča neprimerno prikazovanje spolnosti v večini medijev. V.

  

 

Živjo :) Na vikendu sem se imel ful dobro. Všeč mi je bila raznolikost - govori, pričevanja, skupine, puščava. Na predavanjih smo se naučili veliko novih stvari o tej temi, pričevanja so bila zelo osebna in slišali smo zanimive izkušnje predavateljev, po skupinah smo se pogovarjali bolj osebne stvari, pri puščavi pa smo v tišini razmišljali o nekaterih vprašanjih. Seveda mi je bil všeč tudi zabavni program od igranja iger do plesnega večera, čeprav nisem dober plesalec. Vikend mi je dal neko dodatno energijo, da se potrudim biti boljši kristjan in upam, da mi bo to dobro uspelo. Upam, da bom imel čas tudi pri naslednjih terminih in se udeležil še kakšnih. GB Simon

Že to, da sem izvedela za duhovni vikend Ljubim s čistim srcem, je zame velika milost. Gospod res odgovarja na naša iskanja in hrepenenja. Tema moški, ženska, spolnost me precej spremljata v zadnjem obdobju, zato sem zelo hvaležna, da se je zgodil ta vikend.

Zelo so me nagovorila iskrena pričevanja, konkretna predavanja, odprtost za vprašanja in pogovore v varnem in sproščenem okolju ter čas za molitev - adoracija.

Najbolj mi ostaja predavanje Lepo je biti ženska: "Ko je ženska ljubljena, razkriva svojo lepoto... Žena je krona stvarstva. Sem kraljica." 

Vsem nam, ženskam, želim, da bi poglabljale in ohranjale DOSTOJANSTVO KRALJICE, ki nam ga je podaril Stvarnik - Izvir Lepote. Iz moje izkušnje je to mogoče le v pristnem odnosu z Njim.

Prisrčna hvala voditeljem vikenda za njihovo velikodušno razpoložljivost Gospodu, bratom in sestram! I.B.

 
To Top