Duhovne vaje 

Odgovor Cerkve na razmere in duha našega časa je nova evangelizacija. Vabi nas, da v pristnem notranjem spreobrnjenju oblikujemo oseben odnos z Bogom. In če izkusimo resnično Božjo bližino, mora to odmevati v našem vsakdanjem življenju, predvsem v odnosih, v zakonu in družini.

Tudi papež je v številnih govorih v zadnjih nekaj letih v okviru nove evangelizacije močno poudaril pomembnost družine, ki jo sestavljata mož in žena, zavezana drug drugemu v zakramentu svetega zakona. Na tak način sta potem lahko drug drugemu priči vere in hkrati model verujočega svojim otrokom. Papež razlaga: »Mladi morajo v svojem družinskem okolju imeti možnost človeške in duhovne rasti. Zato upam, da bodo družine vedno središče evangelizacije, kjer bo vsak lahko izkusil obilje božje ljubezni in bo to izkušnjo posredoval naprej drugim, predvsem otrokom.«

Temeljno poslanstvo Zakonci za Kristusa je evangelizacija skozi prenovo družine, zato želimo župnijam ponuditi program iz katerega lahko izberejo seminar ali duhovne vaje za zakonce, mladino, župljane ali pa le posmezna predavanja, ki ustrezajo določeni skupini. 
To Top